De Visserijschool – Katwijk

Visserschool Katwijk

Wonen in een monumentale woning op een prachtige locatie in Katwijk aan Zee

Gebouwd in 1952 naar een ontwerp van de architecten J. Jonkman en P. van Dorp uit Leiden, is de Visserijschool Katwijk de oudste visserijschool van Nederland. De bouw van de Visserijschool was onderdeel van de wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog van de zuidkant van de Rijnmond. Tot 2012 was het gebouw nog in gebruik als school, maar het cultuurhistorisch gebouw wordt getransformeerd. De westvleugel wordt gesloopt en hier komen 21 sociale huurappartementen. Het monumentale gedeelte van het gebouw wordt in ere hersteld en verbouwd naar 11 woningen, onderverdeel in 7 eengezinswoningen en 4 appartementen.

Het plan

Het totale project bestaat uit 32 woningen en is opgedeeld in twee fases. Er worden 21 sociale huurwoningen nieuw gebouwd in opdracht van Dunavie en 11 koopwoningen gerealiseerd in de historische Visserijschool.

Het monumentale deel van de Visserijschool wordt door Ouwehand Bouw in ere hersteld waarbij er in totaal 11 unieke woningen worden gerealiseerd. Het pand zal van buiten zijn karakteristieke uitstraling behouden, waar er binnen flink verbouwd zal worden en de structuren worden herverdeeld. Daarmee worden de woningen gecreëerd die in grootte zullen variëren tussen 76-84 m² en 144-148 m². Zo wordt er voor zowel starters als doorstromers de mogelijkheid geboden om op deze prachtige plek te kunnen wonen. De historische Visserijschool zal eerst verbouwd worden voordat de woningen in vernieuwde staat verkocht worden. De verkoop wordt verwacht rond het tweede kwartaal van 2022, wil je hiervan op de hoogte gehouden worden, schrijf je dan op de projectwebsite in als geïnteresseerde!

New Meets Old

Waar mogelijk zullen de kenmerkende details en opvallende items zichtbaar blijven of teruggebracht worden naar de oorspronkelijke staat. Zo zijn de unieke elementen vanuit de gevel bijvoorbeeld ook weer binnen in de woningen terug te zien. Neem de grote raampartijen en hoge verdiepingen wat veel licht naar binnen brengt en een ruimtelijk effect geeft.