9.6

Aankoopmakelaar

Weet je echt hoeveel een woning waard is?

Als het antwoord ja is, dan ben je al een eind op weg.

Hoe vaak koopt een mens een huis in z’n leven? Twee keer? Vier keer? Meer dan vijf? De makelaars van ons kantoor hebben samen al honderden malen de aankoop van een huis begeleid. Een huis kopen is per definitie “emotie”, wij leveren de ratio. Dankzij onze kennis van de lokale markt en onze ervaring in het onderhandelen, kun jij de juiste beslissing nemen.

Waarom Van der Meer makelaars voor jouw project?

Een begrip in de Duin- en Bollenstreek
Met vestigingen in Lisse, Noordwijk en Katwijk kunnen wij bouwen op een enorm netwerk en kennis van de lokale woningmarkt

Expertise uit kennis én veel ervaring
Lorem ipsum dolor meer dan X succesvol afgeronde projecten sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua.

Altijd enthousiast
Wij vinden ons werk leuk en zijn enthousiast over wat we verkopen, optanten gaan na een optiegesprek met een glimlach en nieuwe energie de deur uit.

Flexibel
Wij zijn flexibel qua tijden, want ook in de avonduren of in het weekend zijn we bereid om afspraken te plannen;

Altijd op de hoogte
Wij kennen de veranderingen op het gebied van bouwsystemen, duurzaamheid en het Bouwbesluit.

Afgeronde projecten

De Commissionair Lisse

Lisse

33 appartementen in het centrum van Lisse.

Afgerond
fase 2

Buitenrijk Noordwijk

Noordwijk

Over de woningen

De woningen zijn met veel oog voor detail ontworpen door Hoogeveen Architecten. Alle woningen zijn ruim opgezet en beschikken over minimaal drie slaapkamers met mogelijkheid tot uitbreiding naar vier of vijf. De woningen zijn behalve gasloos zeer energiezuinig.

Afgerond

De Molentuin

Noordwijkerhout

18 vrije-sector (nieuwbouw) huurappartementen in hartje Noordwijkerhout.

Afgerond
Fase 3

Het Zilt

De Zilk

16 riante eengezinswoningen met een ruime tuin op het zonnige zuidwesten. Inschrijving gesloten.

Afgerond

Het Nieuwe Lint - De Horn

Rijnsburg

6 bouwkavels geschikt voor de bouw van 6 vrijstaande villa’s in deelgebied Het Nieuwe Lint van nieuwbouwwijk De Horn

Afgerond

De Visserijschool

Katwijk

Het monumentale gedeelte wordt verbouwd naar 7 eengezinswoningen en 4 appartementen.

Afgerond

Heereparck - Lisse

Lisse

4 riante bouwkavels op een unieke locatie.

Afgerond

Hof van Rijnsburg

Rijnsburg

Hof van Rijnsburg bestaat uit 87 woningen, waarvan 57 koopappartementen, 29 huurappartementen en 1 eengezinswoning.

Afgerond
Bezichtigen

Voordat we een huis gaan bekijken, hebben we al heel wat voorwerk gedaan. We hebben je wensen en eisen geïnventariseerd en besproken. En bij ieder huis dat we met je gaan bezichtigen, doen we een vooronderzoek. Hoe is de buurt, wat is de waarde van de andere huizen, heeft de gemeente plannen met de wijk, zijn er problemen bekend? Ook het huis zelf wordt grondig door ons bekeken. Ligging, afwerking, achterstallig onderhoud of eventuele (bouwkundige) gebreken, we nemen het allemaal mee zodat we samen met jou een afgewogen oordeel kunnen vormen.

 

Wij zorgen ervoor dat het hele aankoopproces goed gestructureerd verloopt. We nemen je het regelwerk uit handen en dat bespaart je tijd én geld!

Het bieden en onderhandelen nemen wij jou uit handen

Als een huis je bevalt en je wilt een bod uitbrengen, dan verzorgen wij het proces van bieden en onderhandelen. Dat begint bij het beoordelen van de vraagprijs. Hoe reëel is deze vraagprijs? Dankzij onze uitgebreide kennis van de Duin- en Bollenstreek, de wijken en de straten weten we precies wat een huis waard is. Wij kennen de markt en daarmee verschaffen we je een goede uitgangspositie bij het onderhandelen. Van tevoren spreken we een strategie af en we bespreken ook wanneer je het huis zou willen aanvaarden: moet het snel of is er tijd? Zijn er andere voorwaarden die je wilt stellen? Wat zijn de condities van de verkoper en hoe gebruikelijk zijn deze eisen? Als iets minder gangbaar is, wijzen we je daar meteen op. We schuwen niet om af en toe even op de rem te trappen. Natuurlijk gaat het bij het kopen van een huis om emotie en een goed gevoel. Maar niet tegen elke prijs. Want wij willen het hele proces zo laten verlopen dat je er later met plezier op terugkijkt.

Koopovereenkomst: allesbehalve voorlopig

We zijn eruit! Koper en verkoper zijn het eens. We gaan over naar de koopovereenkomst. Je hebt het vast al vaker gehoord: een koopovereenkomst is allesbehalve voorlopig. Wie zijn handtekening zet, belooft het huis daadwerkelijk te kopen. Weliswaar is er een bedenktijd van drie dagen, waarin je zonder meer van de koop kunt afzien. Maar daarna zit je er echt aan vast en kun je doorgaans de overeenkomst alleen nog ontbinden als je tien procent (!) van de koopsom betaalt. Daarmee willen we maar aangeven dat het opstellen van de koopovereenkomst bijzonder zorgvuldig moet gebeuren. Staat alles erin wat eerder (mondeling) overeengekomen was? Zijn er misschien ook zaken niet benoemd die toch beter expliciet opgenomen kunnen worden? Koopovereenkomsten zijn tegenwoordig gratis van internet te downloaden. Maar downloaden is iets heel anders dan een overeenkomst op de juiste wijze opstellen en rond krijgen. Wij hebben daarvoor de ervaring en de kennis in huis.

Overdracht vereist zorgvuldigheid

Is de overdracht een formaliteit? Dat zien wij anders. De overdracht is het sluitstuk van het hele aankoopproces. Ook nu is zorgvuldigheid geboden. Van tevoren kijken we of het huis volgens de overeengekomen voorwaarden is achtergelaten. Is alles wat zou achterblijven inderdaad aanwezig? Is er in de tussentijd geen schade ontstaan? Bij de overdracht op het notariskantoor gaan we doorgaans met je mee. En dan is het tijd voor felicitaties: je bent de eigenaar van je nieuwe woning.

JEL_7979klv1
Geert-Jan MoermanRegister Makelaar en Register Taxateur

Kom geheel vrijblijvend kennismaken

Onder het genot van een kopje koffie

We leggen je graag uit tijdens de kennismaken hoe we met onze advisering, verkoopvoorbereiding én verkoop kunnen ontzorgen.

Ontwikkelingen, verhalen en tips

Iedere persoonlijke situatie is anders, van doorstromers tot starters, jouw (ver)koop proces is anders. Bereid je voor met de laatste ontwikkelingen, verhalen en tips vanuit de huizenmarkt.

De bedenktijd en het schriftelijkheidsvereiste. Twee belangrijke aspecten bij het kopen van een woning.

Schriftelijkheidsvereiste Sinds 2003 is het in Nederland wettelijk verplicht om de koop van een woonhuis schriftelijk vast te leggen. Dit...

Kunstmatige Intelligentie (AI) in de makelaardij

Het werken in de makelaardij is vrij traditioneel. Ondanks het veranderen van de wereld om ons heen blijft het verkopen...

Overgangsrecht in het nieuwe tijdperk van omgevingsplannen.

In de makelaardij speelt het bestemmingsplan, en vanaf 1 januari 2024 het omgevingsplan, een belangrijke rol. Deze plannen bepalen de...

De dynamiek van de Nederlandse woningmarkt.

Terwijl we het jaar 2024 binnenstappen, is het goed om terug te blikken op de Nederlandse woningmarkt zoals die zich...

Veranderingen woningmarkt 2024.

In 2024 staat de Nederlandse woningmarkt voor enkele belangrijke wijzigingen, die zowel kopers als verkopers moeten kennen. Hieronder bespreek ik...

De makelaardij van morgen: een toekomst vol verandering en kansen.

In een wereld waar technologische vooruitgang en sociale veranderingen elkaar in razendsnel tempo opvolgen, staat ook de makelaardij voor een...