Door te zoeken naar een NVM makelaar met een goede reputatie, ervaring en expertise, kun je er zeker van zijn dat je de beste resultaten krijgt.

Delen via Whatsapp
Delen via Facebook
Delen via LnkedIn
JEL_8255kl1

Goed moment om je huis te verkopen?

Nu de lente begonnen is, begint ook de woningmarkt weer aan te trekken. Het is daarom een veelgestelde vraag: is het nu een goed moment om je huis te koop te zetten?

Veel potentiële kopers

Op dit moment zien we dat de woningmarkt in onze regio weer aan het aantrekken is. Het aantal verkochte woningen is sinds eind vorig jaar gestegen, de prijzen van woningen zijn stabiel. Potentiële kopers zijn weer volop actief op zoek naar een nieuwe woning, dit bleek ook tijdens de recente NVM open huizendag. Voor ons gevoel is het nu een prima moment is om je huis te koop te zetten.

Seizoen

Daarnaast heeft de lente als seizoen ook invloed op de woningmarkt. In de lente is het weer beter en de dagen worden langer. Dit zorgt ervoor dat mensen meer buiten zijn en dus ook meer bezig zijn met de zoektocht naar een nieuwe woning. De cijfers wijzen uit dat in het voorjaar de meeste huizen worden verkocht.

Makelaar

Ga je een huis kopen of verkopen dan kan een makelaar het verschil maken tussen een stressvolle of een soepele koop- of verkoopervaring.

 

Een makelaar heeft uitgebreide kennis van de vastgoedmarkt en kan je helpen bij elke stap van het proces.

Wat doet een makelaar voor je?

Een makelaar heeft uitgebreide kennis van de vastgoedmarkt en kan je helpen bij elke stap van het proces. Zo zal een makelaar je adviseren over de huidige marktwaarde van jouw woning en een realistische verkoopprijs vaststellen of, als je op zoek bent naar een woning, een geïnformeerde beslissing helpen maken over welke woning het beste bij jouw budget en wensen past. Daarnaast zal een makelaar ook de onderhandelingen met de andere partij namens jou voeren, om zo de best mogelijke deal voor jou te verkrijgen.

Hoe vind je de beste makelaar?

Als je op zoek bent naar een makelaar, zijn er een paar dingen waar je op moet letten. Allereerst is het belangrijk om te zoeken naar een makelaar met een goede reputatie en uitstekende reviews van eerdere klanten. Vraag ook naar de ervaring van de makelaar en hoe lang hij of zij al in het vak zit.

Daarnaast is het belangrijk om te zoeken naar een NVM makelaar in jouw eigen buurt. NVM makelaars hebben vaak meer kennis en ervaring omdat zij verplicht zijn om regelmatig bijscholing te volgen en zich te houden aan de verplichte vakbekwaamheidseisen. Een NVM makelaar die goed bekend is in jouw buurt kan je goed helpen om de beste koop- of verkoopstrategie te bepalen.

Ten slotte is het belangrijk om te zoeken naar een makelaar met wie je een goede klik hebt. Je zult nauw samenwerken met je makelaar, dus het is belangrijk dat jij je op je gemak voelt en het vertrouwen hebt dat de makelaar jouw belangen goed zal behartigen.

Conclusie

In het kort, potentiële kopers zijn weer actief op zoek naar een nieuwe woning, een goede makelaar kan je helpen om een stressvolle ervaring om te zetten in een soepele en succesvolle koop- of verkoopervaring. Door te zoeken naar een NVM makelaar met een goede reputatie, ervaring en expertise, kun je er zeker van zijn dat je de beste resultaten krijgt.

Ontwikkelingen, verhalen en tips

Iedere persoonlijke situatie is anders, van doorstromers tot starters, jouw (ver)koop proces is anders. Bereid je voor met de laatste ontwikkelingen, verhalen en tips vanuit de huizenmarkt.

De Huizenmarkt: Waarom jongeren buiten de boot vallen

In mijn jaren als makelaar heb ik de sleutels overhandigd aan een breed scala aan nieuwe huiseigenaren: van enthousiaste jonggehuwden...

Check dit: Overdrachtsbelasting, wat is dat eigenlijk?

In de vastgoedwereld komt de term overdrachtsbelasting vaak om de hoek kijken. Maar wat houdt het nou eigenlijk in en...

Herstel van de woningmarkt: Een Kansrijk Perspectief

Na een turbulente periode van onzekerheid begint de Nederlandse woningmarkt weer tekenen van herstel te vertonen. Het tweede kwartaal van...

Bouwkundige keurder aansprakelijk voor fout?

Bij de aankoop van een woning wordt soms geadviseerd om de woning bouwkundig te laten inspecteren. Stel dat de bouwkundige...

De voordelen van een NVM-makelaar.

Als je van plan bent om een huis te kopen of verkopen, dan is het belangrijk om een betrouwbare en...

Meer ontspannen huizenmarkt.

In het eerste kwartaal van 2023 zet de daling van de koopprijzen van woningen in Nederland verder door. Ook blijkt...