9.6

Door te zoeken naar een NVM makelaar met een goede reputatie, ervaring en expertise, kun je er zeker van zijn dat je de beste resultaten krijgt.

Delen via Whatsapp
Delen via Facebook
Delen via LnkedIn
JEL_8255kl1

Goed moment om je huis te verkopen?

Nu de lente begonnen is, begint ook de woningmarkt weer aan te trekken. Het is daarom een veelgestelde vraag: is het nu een goed moment om je huis te koop te zetten?

Veel potentiële kopers

Op dit moment zien we dat de woningmarkt in onze regio weer aan het aantrekken is. Het aantal verkochte woningen is sinds eind vorig jaar gestegen, de prijzen van woningen zijn stabiel. Potentiële kopers zijn weer volop actief op zoek naar een nieuwe woning, dit bleek ook tijdens de recente NVM open huizendag. Voor ons gevoel is het nu een prima moment is om je huis te koop te zetten.

Seizoen

Daarnaast heeft de lente als seizoen ook invloed op de woningmarkt. In de lente is het weer beter en de dagen worden langer. Dit zorgt ervoor dat mensen meer buiten zijn en dus ook meer bezig zijn met de zoektocht naar een nieuwe woning. De cijfers wijzen uit dat in het voorjaar de meeste huizen worden verkocht.

Makelaar

Ga je een huis kopen of verkopen dan kan een makelaar het verschil maken tussen een stressvolle of een soepele koop- of verkoopervaring.

 

Een makelaar heeft uitgebreide kennis van de vastgoedmarkt en kan je helpen bij elke stap van het proces.

Wat doet een makelaar voor je?

Een makelaar heeft uitgebreide kennis van de vastgoedmarkt en kan je helpen bij elke stap van het proces. Zo zal een makelaar je adviseren over de huidige marktwaarde van jouw woning en een realistische verkoopprijs vaststellen of, als je op zoek bent naar een woning, een geïnformeerde beslissing helpen maken over welke woning het beste bij jouw budget en wensen past. Daarnaast zal een makelaar ook de onderhandelingen met de andere partij namens jou voeren, om zo de best mogelijke deal voor jou te verkrijgen.

Hoe vind je de beste makelaar?

Als je op zoek bent naar een makelaar, zijn er een paar dingen waar je op moet letten. Allereerst is het belangrijk om te zoeken naar een makelaar met een goede reputatie en uitstekende reviews van eerdere klanten. Vraag ook naar de ervaring van de makelaar en hoe lang hij of zij al in het vak zit.

Daarnaast is het belangrijk om te zoeken naar een NVM makelaar in jouw eigen buurt. NVM makelaars hebben vaak meer kennis en ervaring omdat zij verplicht zijn om regelmatig bijscholing te volgen en zich te houden aan de verplichte vakbekwaamheidseisen. Een NVM makelaar die goed bekend is in jouw buurt kan je goed helpen om de beste koop- of verkoopstrategie te bepalen.

Ten slotte is het belangrijk om te zoeken naar een makelaar met wie je een goede klik hebt. Je zult nauw samenwerken met je makelaar, dus het is belangrijk dat jij je op je gemak voelt en het vertrouwen hebt dat de makelaar jouw belangen goed zal behartigen.

Conclusie

In het kort, potentiële kopers zijn weer actief op zoek naar een nieuwe woning, een goede makelaar kan je helpen om een stressvolle ervaring om te zetten in een soepele en succesvolle koop- of verkoopervaring. Door te zoeken naar een NVM makelaar met een goede reputatie, ervaring en expertise, kun je er zeker van zijn dat je de beste resultaten krijgt.

Ontwikkelingen, verhalen en tips

Iedere persoonlijke situatie is anders, van doorstromers tot starters, jouw (ver)koop proces is anders. Bereid je voor met de laatste ontwikkelingen, verhalen en tips vanuit de huizenmarkt.

De bedenktijd en het schriftelijkheidsvereiste. Twee belangrijke aspecten bij het kopen van een woning.

Schriftelijkheidsvereiste Sinds 2003 is het in Nederland wettelijk verplicht om de koop van een woonhuis schriftelijk vast te leggen. Dit...

Kunstmatige Intelligentie (AI) in de makelaardij

Het werken in de makelaardij is vrij traditioneel. Ondanks het veranderen van de wereld om ons heen blijft het verkopen...

Overgangsrecht in het nieuwe tijdperk van omgevingsplannen.

In de makelaardij speelt het bestemmingsplan, en vanaf 1 januari 2024 het omgevingsplan, een belangrijke rol. Deze plannen bepalen de...

De dynamiek van de Nederlandse woningmarkt.

Terwijl we het jaar 2024 binnenstappen, is het goed om terug te blikken op de Nederlandse woningmarkt zoals die zich...

Veranderingen woningmarkt 2024.

In 2024 staat de Nederlandse woningmarkt voor enkele belangrijke wijzigingen, die zowel kopers als verkopers moeten kennen. Hieronder bespreek ik...

De makelaardij van morgen: een toekomst vol verandering en kansen.

In een wereld waar technologische vooruitgang en sociale veranderingen elkaar in razendsnel tempo opvolgen, staat ook de makelaardij voor een...