De voordelen van een NVM-makelaar.

Het kiezen voor een NVM-makelaar biedt vele voordelen en geeft je gemoedsrust tijdens het koop- of verkoopproces van een woning.

Delen via Whatsapp
Delen via Facebook
Delen via LnkedIn
JEL_8255kl1

Als je van plan bent om een huis te kopen of verkopen, dan is het belangrijk om een betrouwbare en deskundige makelaar aan je zijde te hebben. Een goede keuze zou zijn om te kiezen voor een makelaar die is aangesloten bij de NVM. De NVM is een netwerk van 4000 makelaars die voldoen aan strenge opleidings- en kwaliteitseisen, wat betekent dat je gegarandeerd bent van kwaliteit wanneer je een NVM-makelaar inschakelt.

Om ervoor te zorgen dat de kwaliteit gewaarborgd blijft, is er voor NVM makelaars een verplicht permanent educatietraject en moeten NVM-makelaars zich houden aan de NVM-Erecode. De erecode stelt dat alle regels van de NVM in acht genomen moeten worden en dat de belangen van de klant altijd voorop worden gesteld.

Een NVM-makelaar heeft toegang tot waardevolle informatie over de regionale woningmarktontwikkeling via de NVM-database. Deze database bevat talloze markt- en transactiegegevens, waardoor de makelaar de ontwikkeling van woningprijzen nauwlettend kan volgen en daarop kan inspelen. Bovendien kan de makelaar zien welke woningen te koop komen en wat de concurrentiepositie van een specifieke woning is. Om lid te worden van de NVM, moeten makelaars over veel praktijkervaring beschikken en gecertificeerd zijn bij o.a. de stichting Vastgoedcert.

Een interessante samenwerking bestaat tussen de NVM en Funda, aangezien Funda is opgericht door NVM-makelaars. Funda is een online platform waarop alle makelaars hun woningaanbod tonen. Woningen van NVM-makelaars worden hoger weergegeven in de zoekresultaten dan woningen van makelaars die niet bij de NVM zijn aangesloten. Aangezien Funda tegenwoordig het meest gebruikte platform is om woningen te zoeken, betekent dit dat het aantal potentiële kopers dat je via een NVM-makelaar bereikt aanzienlijk groter is.

 

Een interessante samenwerking bestaat tussen de NVM en Funda, aangezien Funda is opgericht door NVM-makelaars

Al met al zijn er veel voordelen verbonden aan het kiezen voor een NVM-makelaar. Laten we ze nog even op een rijtje zetten:

1.Een NVM-makelaar heeft uitgebreid inzicht in de woningmarkt en beschikt over veel gegevens om jouw woning optimaal op de markt te brengen
2.Een NVM-makelaar moet zich houden aan de NVM-Erecode, waarin de regels van de NVM worden gerespecteerd en de belangen van de klant voorop worden gesteld.
3.Jouw woning wordt uitgebreid gepresenteerd en gepromoot op Funda, waar NVM-makelaars hun aanbod tonen. Hierdoor krijgt jouw woning een uitstekende positie en bereik je een groot aantal potentiële kopers.
4.Bij een NVM-makelaar kun je terecht voor diverse diensten, zoals aankoop, verkoop, verhuur, nieuwbouw, en taxatie.
5.NVM-makelaars blijven op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van wonen, regelgeving en wetgeving.
6.Je kunt rekenen op de afdeling Consumentenvoorlichting van de NVM als je een klacht of geschil hebt met een NVM-makelaar. Bovendien zijn alle NVM-makelaars altijd verzekerd tegen beroepsaansprakelijkheid.
7.Door te kiezen voor een NVM-makelaar ben je ervan verzekerd dat je een expert inschakelt voor de (ver)koop van een woning.

Kortom, het kiezen voor een NVM-makelaar biedt vele voordelen en geeft je gemoedsrust tijdens het koop- of verkoopproces van een woning.

Als je op zoek bent naar een NVM-makelaar in de Bollenstreek dan staat Van der Meer Makelaars graag voor je klaar! Neem contact met ons op om een afspraak te maken met een van onze makelaars.

Ontwikkelingen, verhalen en tips

Iedere persoonlijke situatie is anders, van doorstromers tot starters, jouw (ver)koop proces is anders. Bereid je voor met de laatste ontwikkelingen, verhalen en tips vanuit de huizenmarkt.

De Huizenmarkt: Waarom jongeren buiten de boot vallen

In mijn jaren als makelaar heb ik de sleutels overhandigd aan een breed scala aan nieuwe huiseigenaren: van enthousiaste jonggehuwden...

Check dit: Overdrachtsbelasting, wat is dat eigenlijk?

In de vastgoedwereld komt de term overdrachtsbelasting vaak om de hoek kijken. Maar wat houdt het nou eigenlijk in en...

Herstel van de woningmarkt: Een Kansrijk Perspectief

Na een turbulente periode van onzekerheid begint de Nederlandse woningmarkt weer tekenen van herstel te vertonen. Het tweede kwartaal van...

Bouwkundige keurder aansprakelijk voor fout?

Bij de aankoop van een woning wordt soms geadviseerd om de woning bouwkundig te laten inspecteren. Stel dat de bouwkundige...

De voordelen van een NVM-makelaar.

Als je van plan bent om een huis te kopen of verkopen, dan is het belangrijk om een betrouwbare en...

Meer ontspannen huizenmarkt.

In het eerste kwartaal van 2023 zet de daling van de koopprijzen van woningen in Nederland verder door. Ook blijkt...