9.6

Rijnsburg – Katwijkerweg 16

Katwijkerweg 16

2231 SB

RIJNSBURG

€ 1.300.000,-
k.k.

“De leste stuiver”, een unieke woning gelegen vlakbij het centrum van Rijnsburg!

Dit karakteristieke pand uit 1800 met praktijkruimte heeft een woonoppervlakte van maar liefst 384m² (excl. garage) en is zeer geschikte voor wonen en werken aan huis. De grote garage van ongeveer 96m² is ideaal voor liefhebbers van auto’s om of een caravan of camper te stallen. Naast de mooi aangelegde en besloten tuin beschikt de woning over een knusse patio.

De eigenaren hebben de woning met veel liefde opgeknapt en gemoderniseerd waarbij de karakteristieke uitstraling en veel authentieke details behouden zijn gebleven. Denk hierbij aan paneeldeuren, glas in-loodramen, balkenplafonds, stalramen en er is zelfs een originele waterput in de keuken. En tegelijkertijd heeft de woning een gunstig energielabel B!

Indeling:
Vanuit de gang komt u links in de praktijkruimte. Deze ruimte heeft ook een eigen entree en openslaande deuren naar de patio met antieke waterpomp. Rechts aan de voorzijde bevindt zich de royale woonkamer. Via een lange en ruime gang komt u in de riante woonkeuken, met grote keukenopstelling voorzien van natuurstenenblad en diverse inbouwapparatuur (Classic 100 Deluxe fornuis (ter overname), Quooker, koelkast, flessenkoeler en vaatwasser). Vanuit de keuken geven openslaande deuren toegang naar de tuin. In de keuken bevinden zich ook een zithoek met houtkachel in een fraaie schouw, een originele waterput, de trap naar de ruime vide en toegang naar de patio. Via de keuken komt u in de ruime hal, met toegang tot de 1e slaapkamer, de bijkeuken, wasruimte, toiletruimte, garderobe en berging.

Aan de tuinkant van de woning bevindt zich de 1e slaapkamer, met toegang tot de tuin. De slaapkamer heeft een open badkamer met douche (voorzien van infrarood verwarming), 2 waskommen en aparte toiletruimte.

De hal geeft ook toegang tot de grote garage/werkruimte. De garage heeft schuifdeuren naar de straatkant, naar de oprit, en aan de achterkant naar de tuin.

1e verdieping:
Een ruime overloop, voorzien van keukenblok en openslaande deuren naar het balkon, geeft toegang tot 2 slaapkamers aan de voorzijde van de woning, een aparte toiletruimte en de ruime badkamer met wastafelmeubel, douchecabine en hoekbad. De 4e slaapkamer bevindt zich in het midden van het pand en heeft ook toegang tot het balkon. De 5e slaapkamer ligt aan de achterzijde en geeft toegang tot een grote bergruimte.

Bijzonderheden:
• 5 royale slaapkamers;
• Veel authentieke details;
• Geschikt voor dubbele bewoning;
• Voorzien van 32 zonnepanelen.

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Adres Katwijkerweg 16
Postcode 2231 SB
Plaats RIJNSBURG
Koopprijs € 1.300.000,-
Bouwjaar 1800
Woonoppervlakte 384 m2
Perceeloppervlakte 844 m2
Kamers 8
Slaapkamers 5
Energielabel

Plattegronden

JEL_7979klv1
Geert-Jan MoermanRegister Makelaar en Register Taxateur

Is dit jouw droomwoning?

Neem contact op voor meer informatie of een bezichtiging.

Met 6 NVM-makelaars en 7 ondersteuners is er altijd iemand voor je beschikbaar, zodat we je persoonlijk verder kunnen helpen.

Veelgestelde vragen

Ook bij het kopen van een woonhuis of appartement is er een zekere consumentenbescherming. Dit betekent dat je als koper ook na het sluiten van de koopovereenkomst nog zonder opgave van redenen van de koop kan afzien. Dit is de wettelijke bedenktijd en geldt voor een periode van 3 werkdagen. Deze periode gaat in op het moment dat je als koper een kopie van de volledig getekende koopovereenkomst hebt ontvangen. De periode kan niet eindigen in het weekend en er mag maximaal 1 weekenddag meegeteld worden. Stel je ontvangt op donderdag een kopie van de volledig getekende koopovereenkomst. Dan eindigt je bedenktijd op maandag om 23.59 uur. Vrijdag is dag 1, weekend is dag 2 en maandag is dag 3. Er is niet bepaald hoe je de bedenktijd moet inroepen. Een simpel belletje zou dus al voldoende zijn. Wij adviseren je om in het geval je de bedenktijd wilt inroepen dit altijd schriftelijk te doen. Zo kan er nooit betwist worden of je het hebt ingeroepen en of je op tijd was.
Bij de onderhandeling kun je ontbindende voorwaarden meenemen. Een bekende ontbindende voorwaarde is de ontbindende voorwaarde voor het rondkrijgen van je hypotheek, al dan niet met Nationale Hypotheek Garantie. De overeengekomen ontbindende voorwaarde(n) worden vastgelegd in de koopovereenkomst. Wanneer je een ontbindende voorwaarde voor het verkrijgen van je hypotheek bent overeengekomen dan is daaraan ook een bedrag gekoppeld. Stel je hebt een hypotheek van € 300.000,- nodig om de woning te kunnen betalen, dan staat in de koopovereenkomst dat je de koop kunt ontbinden als er geen geldverstrekker is die je € 300.000,- wil financieren. Dit zal je echter wel goed gedocumenteerd moeten doen. Je moet kunnen aantonen dat je al het redelijk mogelijke hebt gedaan om de benodigde financiering te verkrijgen en je moet een afwijzing van de hypotheekaanvraag kunnen overleggen. Een ontbindende voorwaarde is altijd voor een bepaalde termijn. Houd deze termijn goed in de gaten, is de datum verstreken dan kun je geen beroep meer doen op de betreffende ontbindende voorwaarde. Op dat moment is de koop definitief. Andere bekende ontbindende voorwaarden zijn een bouwkundige keuring, het verkrijgen van een toestemming of vergunning voor een verbouwing of bijvoorbeeld een asbestonderzoek.
Simpel gezegd zijn roerende zaken die zaken die niet aard en nagelvast zitten. Over sommige zaken bestaat hierover geen twijfel, bijvoorbeeld een keuken. Maar let op, want losse keukenapparatuur is dan weer wel een roerende zaak. Bij aankoop van een huis of appartement maak je afspraken over deze roerende zaken, zodat achteraf geen discussie kan ontstaan over wat er wel en niet bij de woning zou achterblijven. Wij gebruiken hiervoor een zogeheten ‘Lijst van Zaken’. Die laten wij voorafgaand aan de verkoop door de verkoper invullen en voegen we bij de verkoopdocumentatie. Zo weet je als koper voordat je overeenstemming hebt met de verkoper welke zaken er wel en niet achterblijven.  Soms staan er op deze lijst roerende zaken ‘ter overname’. Wanneer je die als koper niet overneemt of hierover expliciet afspraken maakt, zal de verkoper deze zaken meenemen.
De dag waarop je de sleutel ontvangt, noemen wij de datum van oplevering. Op die dag ga je samen met de verkoper naar de notaris waarbij het eigendom officieel wordt overgedragen. Dit is het moment waarop de koper de woning betaalt en de verkoper de koopsom ontvangt. Na deze officiële handeling zul je als koper de sleutels ontvangen. Er is geen vaste termijn waarbinnen je als koper de sleutels krijgt, dit is afhankelijk van wat je als koper en verkoper met elkaar hebt afgesproken. Deze datum wordt vastgelegd in de koopovereenkomst en is onderdeel van de onderhandeling.
Van der Meer team

We helpen je graag met al je woonwensen.

Verstuurd!

Je bericht is verstuurd en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.