9.6

Katwijk

Van der Meer Makelaars Katwijk

Een vertrouwd gezicht sinds 2003.

Verkoop je je woning in Katwijk, Rijnsburg of Valkenburg, dan maak je natuurlijk gebruik van ons kantoor aan het Noordeinde 1 in Katwijk. Sinds 2003 wordt hier met veel enthousiasme gewerkt om zowel bestaande- als nieuwbouw te verkopen. Het team van 3 makelaars en 2 commerciële medewerkers werken al lange tijd met veel plezier met elkaar samen en staan elke dag voor je klaar.

Katwijk

Veelzijdig en veel te bieden

Katwijk is van origine een vissersdorp. Een vissersdorp zonder zeehaven? Ja, dat kan omdat de bomschuiten vroeger op het strand getrokken werden. Inmiddels ligt onze vloot in Scheveningen of IJmuiden. Wel heeft Katwijk een jachthaven waar in het voorjaar en de zomer veel water toerisme is. De toerist die naar Katwijk komt, komt vooral omdat we een gezinsbadplaats zijn. Als onderdeel van de kustversterking heeft Katwijk nu een parkeergarage onder de Boulevard gebouwd. Dit bouwwerk is benoemd tot beste gebouw van 2016. Katwijk heeft een actief verenigingsleven.

Rijnsburg

Meer dan bloemenveiling Flora

Bekend van bloemenveiling Flora en het bloemencorso, maar heeft ook een rijke historie. Rijnsburg heeft diverse bezienswaardigheden zoals het Spinoza huis en de Abdij van Rijnsburg. Tal van bekende Nederlanders komen uit Rijnsburg, waaronder Eberhard van der Laan, Gert van der Vijver (zandkunstenaar), Petra en Jolanda Grimbergen (Marathonschaatssters) en Nick Driebergen (zwemmer). De van oudsher gebouwde woningen in Rijnsburg zijn veelal kwekerswoningen, later zijn er mooie woonwijken gerealiseerd zoals plan Hoek, Frederiksoord, Kleipetten en De Horn.

Valkenburg

Het dorp wordt steeds groter

Van oudsher was hier marine vliegkamp Valkenburg maar inmiddels is deze locatie meer bekend van de musical Soldaat van Oranje. Hier zal in de toekomst woningbouw gaan plaatsvinden. Door de nieuwbouwwijk Duyfrak is Valkenburg een verbinding geworden tussen Katwijk en Leiden. In deze jonge wijk zijn verschillende bouwstijlen te vinden waardoor het een aantrekkelijke wijk is om in te wonen. Door de ligging is het zeker in trek bij mensen die dagelijks naar Amsterdam of Den Haag reizen. Omdat het Centraal station van Leiden op fietsafstand is, kan dat ook nog eens duurzaam.