Verkocht
Rijnsburg – De Ruijterstraat 17

De Ruijterstraat 17

2231 RT

RIJNSBURG

€ 639.500,-
k.k.

Uitstekend onderhouden, royale hoekwoning (ca. 147 m² woonopp.) met ca. 19 meter lange oprit en flinke garage van maar liefst 37 m²!! In het verleden is er ca. 85 m² grond bijgekocht waardoor het totale perceel nu ca. 300 m² bedraagt. De extra brede, ruime achtertuin is pal op het zonnige zuidwesten gesitueerd en heeft uitzicht op de fraai aangelegde borders en hoge bomen op de achtergrond. Daar wordt je toch vrolijk van! De woning is gelegen in de kindvriendelijke woonwijk “Plan de Hoek”, op loopafstand van winkelcentrum “de Hoftuin”, diverse basisscholen en gezondheidsvoorzieningen. Dit is een ideale woning als je op zoekt bent naar ruimte, maar toch dichtbij alle voorzieningen!

Indeling: Entree, ruime hal met fraai glas-in-lood, luxe hardhouten trap en flinke toiletruimte met vrijhangend toilet en fonteintje. Zeer ruime woonkamer met extra lichtinval door het zijraam en zitgedeelte aan de voorzijde met uitzicht op de ruim 9 meter lange, keurig aangelegde voortuin. De woonkamer is v.v. eikenhouten vloerdelen, gashaard met fraaie schouw en openslaande deuren naar de achtertuin. De fraaie gashaard was voorheen in gebruik als hout gestookte open haard voorzien van een RVS dubbelwandige afvoer. Voor het gebruiksgemak is deze voorzien van een zgn. gasblok. Indien gewenst kan dit eenvoudig weer worden teruggebracht naar de oorspronkelijke situatie. Open keuken in hoekopstelling met diverse inbouwapparatuur. Aansluitend de bijkeuken met aansluiting voor de wasmachine en plaats voor een extra koelkast, stofzuiger etc.

De achtertuin is nagenoeg geheel betegeld en voorzien van prachtige borders en groen. De garage is thans bereikbaar via de oprit aan de zijkant van de woning en de openslaande deuren in de achtertuin. Het is eventueel mogelijk om een ingang te maken aan de zijkant van de garage omdat daar tevens een recht van uitweg is via een pad naar de Witte de Withstraat. De garage is v.v. een gasaansluiting waardoor hier zo nu en dan een visje wordt gebakken.

1e Etage: overloop met berging, twee zeer ruime slaapkamers van meer dan 17 m² en een prima 3e slaapkamer. De badkamer is geheel betegeld en netjes en o.a. voorzien van ligbad, douchecabine, 2e vrijhangend toilet en wastafelmeubel. Prettig is het raampje wat open kan voor de verse buitenlucht.

Vaste trap naar de zolderetage: overloop met bergruimte achter het knieschot en een flinke berging met c.v.-ketel (Nefit HR, bouwjaar 2017). Zeer royale zolderkamer met veel lichtinval door het extra zijraam en velux dakraam. Opvallend zijn hier de robuuste gordingen en de hoge nok.

De woning is oerdegelijk gebouwd in 1975, voorzien van betonnen vloeren en rondom hardhouten kozijnen met dubbel glas. Energielabel C.

Oplevering in overleg.

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Adres De Ruijterstraat 17
Postcode 2231 RT
Plaats RIJNSBURG
Koopprijs € 639.500,-
Bouwjaar 1975
Woonoppervlakte 147 m2
Perceeloppervlakte 300 m2
Kamers 5
Slaapkamers 4
Energielabel

Plattegronden

JEL_7858klv
Kees SchaartRegister Makelaar en Register Taxateur

Is dit jouw droomwoning?

Neem contact op voor meer informatie of een bezichtiging.

Met 6 NVM-makelaars en 7 ondersteuners is er altijd iemand voor je beschikbaar, zodat we je persoonlijk verder kunnen helpen.

Veelgestelde vragen

Ook bij het kopen van een woonhuis of appartement is er een zekere consumentenbescherming. Dit betekent dat je als koper ook na het sluiten van de koopovereenkomst nog zonder opgave van redenen van de koop kan afzien. Dit is de wettelijke bedenktijd en geldt voor een periode van 3 werkdagen. Deze periode gaat in op het moment dat je als koper een kopie van de volledig getekende koopovereenkomst hebt ontvangen. De periode kan niet eindigen in het weekend en er mag maximaal 1 weekenddag meegeteld worden. Stel je ontvangt op donderdag een kopie van de volledig getekende koopovereenkomst. Dan eindigt je bedenktijd op maandag om 23.59 uur. Vrijdag is dag 1, weekend is dag 2 en maandag is dag 3. Er is niet bepaald hoe je de bedenktijd moet inroepen. Een simpel belletje zou dus al voldoende zijn. Wij adviseren je om in het geval je de bedenktijd wilt inroepen dit altijd schriftelijk te doen. Zo kan er nooit betwist worden of je het hebt ingeroepen en of je op tijd was.
Bij de onderhandeling kun je ontbindende voorwaarden meenemen. Een bekende ontbindende voorwaarde is de ontbindende voorwaarde voor het rondkrijgen van je hypotheek, al dan niet met Nationale Hypotheek Garantie. De overeengekomen ontbindende voorwaarde(n) worden vastgelegd in de koopovereenkomst. Wanneer je een ontbindende voorwaarde voor het verkrijgen van je hypotheek bent overeengekomen dan is daaraan ook een bedrag gekoppeld. Stel je hebt een hypotheek van € 300.000,- nodig om de woning te kunnen betalen, dan staat in de koopovereenkomst dat je de koop kunt ontbinden als er geen geldverstrekker is die je € 300.000,- wil financieren. Dit zal je echter wel goed gedocumenteerd moeten doen. Je moet kunnen aantonen dat je al het redelijk mogelijke hebt gedaan om de benodigde financiering te verkrijgen en je moet een afwijzing van de hypotheekaanvraag kunnen overleggen. Een ontbindende voorwaarde is altijd voor een bepaalde termijn. Houd deze termijn goed in de gaten, is de datum verstreken dan kun je geen beroep meer doen op de betreffende ontbindende voorwaarde. Op dat moment is de koop definitief. Andere bekende ontbindende voorwaarden zijn een bouwkundige keuring, het verkrijgen van een toestemming of vergunning voor een verbouwing of bijvoorbeeld een asbestonderzoek.
Simpel gezegd zijn roerende zaken die zaken die niet aard en nagelvast zitten. Over sommige zaken bestaat hierover geen twijfel, bijvoorbeeld een keuken. Maar let op, want losse keukenapparatuur is dan weer wel een roerende zaak. Bij aankoop van een huis of appartement maak je afspraken over deze roerende zaken, zodat achteraf geen discussie kan ontstaan over wat er wel en niet bij de woning zou achterblijven. Wij gebruiken hiervoor een zogeheten ‘Lijst van Zaken’. Die laten wij voorafgaand aan de verkoop door de verkoper invullen en voegen we bij de verkoopdocumentatie. Zo weet je als koper voordat je overeenstemming hebt met de verkoper welke zaken er wel en niet achterblijven.  Soms staan er op deze lijst roerende zaken ‘ter overname’. Wanneer je die als koper niet overneemt of hierover expliciet afspraken maakt, zal de verkoper deze zaken meenemen.
De dag waarop je de sleutel ontvangt, noemen wij de datum van oplevering. Op die dag ga je samen met de verkoper naar de notaris waarbij het eigendom officieel wordt overgedragen. Dit is het moment waarop de koper de woning betaalt en de verkoper de koopsom ontvangt. Na deze officiële handeling zul je als koper de sleutels ontvangen. Er is geen vaste termijn waarbinnen je als koper de sleutels krijgt, dit is afhankelijk van wat je als koper en verkoper met elkaar hebt afgesproken. Deze datum wordt vastgelegd in de koopovereenkomst en is onderdeel van de onderhandeling.
Van der Meer team

We helpen je graag met al je woonwensen.

Verstuurd!

Je bericht is verstuurd en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.