9.6

Lisserbroek – Lisserdijk 488

Lisserdijk 488

2165 AH

LISSERBROEK

€ 425.000,-
k.k.

Deze 2-onder-1 kapwoning is gelegen op een ruime kavel (244m2 grond) aan de Ringvaart. De woning beschikt over een royale zonnige achtertuin, een grote eigen oprit aan de zijkant van de woning, een voortuin, een steiger (huur) aan de Ringvaart, een grote terrasoverkapping en een grote stenen garage.

Indeling:
Entree, hal, badkamer met douche, wastafel meubel, aansluitingen voor wasapparatuur en handdoekradiator. Verder een kelderkast met meterkast. Nette woonkamer met uitzicht op de Ringvaart, open haard, open keuken met spoelbak, 4 pits gaskookplaat, afzuigkap, koelkast, combimagnetron, vaatwasser, toegang tot de achtertuin. Ruime en lichte terrasoverkapping met elektrische screens.

1e etage:
Royale overloop, cv-kast met Intergas 2008. 1e slaapkamer met dakterras, 2e slaapkamer met veel bergruimte achter de knieschotten, 3e slaapkamer met bergruimte onder de vloer.

Bijzonderheden:
– De woning is voorzien van 6 zonnepanelen. De jaaropbrengst hiervan is ca. 2000 KWH;
– Grote garage (ca. 7 meter diep, entree 2.10 hoog) met vliering.

Opstalrecht
Er is een eeuwigdurend opstalrecht van toepassing, ingaande 2023. Per jaar moet er een retributie worden betaald aan het Hoogheemraadschap van Leiden. De retributie bedraagt nu Euro 1937,- per jaar. Omdat er een toegroei-periode van toepassing is, is de retributie de komende jaren lager namelijk: Euro 1599,– van 1 augustus 2023 tot 1 augustus 2024, Euro 1682,– van 1 augustus 2024 tot 1 augustus 2025, Euro 1765,– van 1 augustus 2025 tot 1 augustus 2026, Euro 1848,– van 1 augustus 2026 tot 1 augustus 2027, Euro 1937,– van 1 augustus 2027 tot 1 augustus 2028.

Indexeren
Het opstal-contract wordt elke 5 jaar geïndexeerd, conform het besluit van Rijnland van 12-4-2011 wordt de methodiek toegepast van aanpassing van de grondwaarde met 5% per 5 jaar. Dit zal voor het eerst in 2028 gebeuren.

De grond kopen
Een alternatieve mogelijkheid is om de grond (het bloot eigendom) te kopen van het Hoogheemraadschap. Dit kan voor een bedrag van Euro 172.160,– KK. Dan vervalt het opstalrecht.

Huur steiger
Aan het Hoogheemraadschap wordt jaarlijks huur betaald voor het hebben van een steiger in de Ringvaart. De steiger heeft een breedte van 7,5 meter. De huur betreft ca. Euro 55,- per jaar. Verkopers zullen zich inspannen om de huurovereenkomst over te dragen naar de kopers van deze woning.

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Adres Lisserdijk 488
Postcode 2165 AH
Plaats LISSERBROEK
Koopprijs € 425.000,-
Bouwjaar 1947
Woonoppervlakte 89 m2
Perceeloppervlakte 244 m2
Kamers 4
Slaapkamers 3
Energielabel

Plattegronden

JEL_8255kl1
Eric van de HeisteegRegister Makelaar en Register Taxateur

Is dit jouw droomwoning?

Neem contact op voor meer informatie of een bezichtiging.

Met 6 NVM-makelaars en 7 ondersteuners is er altijd iemand voor je beschikbaar, zodat we je persoonlijk verder kunnen helpen.

Veelgestelde vragen

Ook bij het kopen van een woonhuis of appartement is er een zekere consumentenbescherming. Dit betekent dat je als koper ook na het sluiten van de koopovereenkomst nog zonder opgave van redenen van de koop kan afzien. Dit is de wettelijke bedenktijd en geldt voor een periode van 3 werkdagen. Deze periode gaat in op het moment dat je als koper een kopie van de volledig getekende koopovereenkomst hebt ontvangen. De periode kan niet eindigen in het weekend en er mag maximaal 1 weekenddag meegeteld worden. Stel je ontvangt op donderdag een kopie van de volledig getekende koopovereenkomst. Dan eindigt je bedenktijd op maandag om 23.59 uur. Vrijdag is dag 1, weekend is dag 2 en maandag is dag 3. Er is niet bepaald hoe je de bedenktijd moet inroepen. Een simpel belletje zou dus al voldoende zijn. Wij adviseren je om in het geval je de bedenktijd wilt inroepen dit altijd schriftelijk te doen. Zo kan er nooit betwist worden of je het hebt ingeroepen en of je op tijd was.
Bij de onderhandeling kun je ontbindende voorwaarden meenemen. Een bekende ontbindende voorwaarde is de ontbindende voorwaarde voor het rondkrijgen van je hypotheek, al dan niet met Nationale Hypotheek Garantie. De overeengekomen ontbindende voorwaarde(n) worden vastgelegd in de koopovereenkomst. Wanneer je een ontbindende voorwaarde voor het verkrijgen van je hypotheek bent overeengekomen dan is daaraan ook een bedrag gekoppeld. Stel je hebt een hypotheek van € 300.000,- nodig om de woning te kunnen betalen, dan staat in de koopovereenkomst dat je de koop kunt ontbinden als er geen geldverstrekker is die je € 300.000,- wil financieren. Dit zal je echter wel goed gedocumenteerd moeten doen. Je moet kunnen aantonen dat je al het redelijk mogelijke hebt gedaan om de benodigde financiering te verkrijgen en je moet een afwijzing van de hypotheekaanvraag kunnen overleggen. Een ontbindende voorwaarde is altijd voor een bepaalde termijn. Houd deze termijn goed in de gaten, is de datum verstreken dan kun je geen beroep meer doen op de betreffende ontbindende voorwaarde. Op dat moment is de koop definitief. Andere bekende ontbindende voorwaarden zijn een bouwkundige keuring, het verkrijgen van een toestemming of vergunning voor een verbouwing of bijvoorbeeld een asbestonderzoek.
Simpel gezegd zijn roerende zaken die zaken die niet aard en nagelvast zitten. Over sommige zaken bestaat hierover geen twijfel, bijvoorbeeld een keuken. Maar let op, want losse keukenapparatuur is dan weer wel een roerende zaak. Bij aankoop van een huis of appartement maak je afspraken over deze roerende zaken, zodat achteraf geen discussie kan ontstaan over wat er wel en niet bij de woning zou achterblijven. Wij gebruiken hiervoor een zogeheten ‘Lijst van Zaken’. Die laten wij voorafgaand aan de verkoop door de verkoper invullen en voegen we bij de verkoopdocumentatie. Zo weet je als koper voordat je overeenstemming hebt met de verkoper welke zaken er wel en niet achterblijven.  Soms staan er op deze lijst roerende zaken ‘ter overname’. Wanneer je die als koper niet overneemt of hierover expliciet afspraken maakt, zal de verkoper deze zaken meenemen.
De dag waarop je de sleutel ontvangt, noemen wij de datum van oplevering. Op die dag ga je samen met de verkoper naar de notaris waarbij het eigendom officieel wordt overgedragen. Dit is het moment waarop de koper de woning betaalt en de verkoper de koopsom ontvangt. Na deze officiële handeling zul je als koper de sleutels ontvangen. Er is geen vaste termijn waarbinnen je als koper de sleutels krijgt, dit is afhankelijk van wat je als koper en verkoper met elkaar hebt afgesproken. Deze datum wordt vastgelegd in de koopovereenkomst en is onderdeel van de onderhandeling.
Van der Meer team

We helpen je graag met al je woonwensen.

Verstuurd!

Je bericht is verstuurd en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.