9.6

Verkocht
Nieuw
Lisse – Heereweg 33

Heereweg 33

2161 AC

LISSE

€ 770.000,-
k.k.

Een riante, unieke en karakteristieke vrijstaande “bollenvilla” (Villa Baka) uit 1903, gelegen nabij het centrum van Lisse.
In deze woning treft u veel originele details, zoals glas-in-lood ramen, hoge plafonds en openslaande deuren. De bebouwing achter de villa is recent afgebroken en links en rechts van de villa zullen er vrijstaande woningen gerealiseerd worden.

Bent u op zoek naar een heerlijke gezinswoning met volop karakter en ruimte, dan is deze woning een bezichtiging meer dan waard! Er zijn maar liefst 7 slaapkamers een woonkamer, een zitkamer en een werkkamer. De royale woonkamer gaat over in de zitkamer, vanuit deze zitkamer komt u in de heerlijk zonnige veranda, welke binnen met buiten verbindt. Hartje centrum is binnen 5 minuten fietsen bereikbaar voor de dagelijkse boodschappen of een gezellig dagje shoppen. Er is een basisschool alsmede een school voor voortgezet onderwijs op 10 minuten loopafstand. De bushalte ligt op steenworp afstand met als eindbestemming Schiphol, Haarlem of Leiden. De uitvalswegen zijn tevens gemakkelijk bereikbaar.

Indeling:
Begane grond:
Voortuin, entree, vestibule met glas-in-lood deur naar de hal met toegang tot de woonkamer, slaapkamer, toilet, keuken, de trapopgang naar de 1e verdieping en de deur naar de tuin. De woonkamer met veel lichtinval ligt aan de rechterzijde (zuidzijde) van de woning. Deze loopt over in de zitkamer en de veranda. Het kantoortje treft u achter de zitkamer.
De kamer welke aan de linkerzijde van de woning ligt, met fraai uitzicht op de voortuin, doet momenteel dienst als slaapkamer en heeft een vaste kast en een eigen badkamer met wastafel, douche en toilet. De keuken ligt links achter in de woning en is voorzien van een wasbak, keramische kookplaat, afzuigkap, vaatwasser, oven en geeft toegang tot de ruime kelder en de bijkeuken, met gootsteen, de aansluitingen voor de wasmachine en droger en vriezer, alsmede de opstelling van de CV installatie (Nefit 2008) met boiler, en een deur naar de tuin.

1e Verdieping: Overloop met toegang tot de 6 slaapkamers en tot de badkamer met dubbele wastafel, ligbad en douche. Deur naar balkon aan de achterzijde en deur naar separaat toilet.

2e Verdieping: vlizotrap naar deels bevloerde bergvliering.

Bijzonderheden:
Villa Baka dateert uit 1903 en is een voorbeeld van een van de vroege “bollenvilla’s” van Lisse. Het huis is gebouwd voor leden van de bekende bloembollenfamilie Nieuwenhuis, en is nu een gemeentelijk monument.
De villa heeft aan de zijkanten één bouwlaag onder een mansardedak. Bij een mansardedak is het onderste gedeelte van het schuine dak steiler dan het bovenste gedeelte. De voorgevel heeft 2 bouwlagen. Deze is symmetrisch van vorm met beneden de entree-portiek in het midden en aan beide kanten 2 ramen. Boven de entree is een samengesteld raam te zien met aan beide kanten nog een raam. Alle schuifvensters zijn van boven licht gebogen en met glas-in-lood in de bovenlichten. Het middengedeelte is wit gepleisterd, evenals beide pilasters aan de buitenkanten van de voorgevel. Aan de onderkant van het pand zit een gepleisterde plint om optrekkend vocht te voorkomen. In de voortuin staat een monumentale rode beuk en een waardevolle Moeras Cipres. Deze twee bomen zijn volgens de “lijst van waardevolle bomen Lisse” beeldbepalend en cultuurhistorisch waardevol.

Energielabel:
Voor (gemeentelijke) monumenten is een energielabel niet verplicht. Monumenten krijgen doorgaans een F of een G label. Aan deze woning is een G-label toegekend.

Extra perceel grond:
Er zijn drie verschillende mogelijkheden ten aanzien van de aankoop van een extra stukje grond aan de achterzijde.

Optie 1 (zie kadastrale tekening 1). Er wordt geen extra grond gekocht. De verkoper (die nu naast de te verkopen woning woont) heeft in dat geval een extra stukje pad nodig (ca. 15 m2) om met de auto op het achterliggende stukje perceel te kunnen komen. Totaal zal er derhalve bij deze optie 627 m2 grond verkocht worden.

Optie 2 (zie kadastrale tekening 2). Er wordt 110m2 extra grond aan de achterzijde gekocht. De verkoper (die nu naast de te verkopen woning woont) heeft ook in dit geval een extra stukje pad nodig (ca. 15 m2) om met de auto op het bij hem in eigendom verblijvende resterende achterliggende stukje perceel te komen. Totaal zal er in deze optie 737m2 grond verkocht worden. De prijs voor het extra perceel van 110 m2 is Euro 55.000,–.

Optie 3 (zie kadastrale tekening 3). Er wordt 221m2 extra grond gekocht. Totaal zal er bij deze optie 853m2 grond verkocht worden. De prijs voor het extra perceel grond van 221m2 is in deze optie Euro 110.000,–.

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Adres Heereweg 33
Postcode 2161 AC
Plaats LISSE
Koopprijs € 770.000,-
Bouwjaar 1903
Woonoppervlakte 237 m2
Perceeloppervlakte 873 m2
Kamers 10
Slaapkamers 7
Energielabel

Plattegronden

JEL_8255kl1
Eric van de HeisteegRegister Makelaar en Register Taxateur

Is dit jouw droomwoning?

Neem contact op voor meer informatie of een bezichtiging.

Met 6 NVM-makelaars en 7 ondersteuners is er altijd iemand voor je beschikbaar, zodat we je persoonlijk verder kunnen helpen.

Veelgestelde vragen

Ook bij het kopen van een woonhuis of appartement is er een zekere consumentenbescherming. Dit betekent dat je als koper ook na het sluiten van de koopovereenkomst nog zonder opgave van redenen van de koop kan afzien. Dit is de wettelijke bedenktijd en geldt voor een periode van 3 werkdagen. Deze periode gaat in op het moment dat je als koper een kopie van de volledig getekende koopovereenkomst hebt ontvangen. De periode kan niet eindigen in het weekend en er mag maximaal 1 weekenddag meegeteld worden. Stel je ontvangt op donderdag een kopie van de volledig getekende koopovereenkomst. Dan eindigt je bedenktijd op maandag om 23.59 uur. Vrijdag is dag 1, weekend is dag 2 en maandag is dag 3. Er is niet bepaald hoe je de bedenktijd moet inroepen. Een simpel belletje zou dus al voldoende zijn. Wij adviseren je om in het geval je de bedenktijd wilt inroepen dit altijd schriftelijk te doen. Zo kan er nooit betwist worden of je het hebt ingeroepen en of je op tijd was.
Bij de onderhandeling kun je ontbindende voorwaarden meenemen. Een bekende ontbindende voorwaarde is de ontbindende voorwaarde voor het rondkrijgen van je hypotheek, al dan niet met Nationale Hypotheek Garantie. De overeengekomen ontbindende voorwaarde(n) worden vastgelegd in de koopovereenkomst. Wanneer je een ontbindende voorwaarde voor het verkrijgen van je hypotheek bent overeengekomen dan is daaraan ook een bedrag gekoppeld. Stel je hebt een hypotheek van € 300.000,- nodig om de woning te kunnen betalen, dan staat in de koopovereenkomst dat je de koop kunt ontbinden als er geen geldverstrekker is die je € 300.000,- wil financieren. Dit zal je echter wel goed gedocumenteerd moeten doen. Je moet kunnen aantonen dat je al het redelijk mogelijke hebt gedaan om de benodigde financiering te verkrijgen en je moet een afwijzing van de hypotheekaanvraag kunnen overleggen. Een ontbindende voorwaarde is altijd voor een bepaalde termijn. Houd deze termijn goed in de gaten, is de datum verstreken dan kun je geen beroep meer doen op de betreffende ontbindende voorwaarde. Op dat moment is de koop definitief. Andere bekende ontbindende voorwaarden zijn een bouwkundige keuring, het verkrijgen van een toestemming of vergunning voor een verbouwing of bijvoorbeeld een asbestonderzoek.
Simpel gezegd zijn roerende zaken die zaken die niet aard en nagelvast zitten. Over sommige zaken bestaat hierover geen twijfel, bijvoorbeeld een keuken. Maar let op, want losse keukenapparatuur is dan weer wel een roerende zaak. Bij aankoop van een huis of appartement maak je afspraken over deze roerende zaken, zodat achteraf geen discussie kan ontstaan over wat er wel en niet bij de woning zou achterblijven. Wij gebruiken hiervoor een zogeheten ‘Lijst van Zaken’. Die laten wij voorafgaand aan de verkoop door de verkoper invullen en voegen we bij de verkoopdocumentatie. Zo weet je als koper voordat je overeenstemming hebt met de verkoper welke zaken er wel en niet achterblijven.  Soms staan er op deze lijst roerende zaken ‘ter overname’. Wanneer je die als koper niet overneemt of hierover expliciet afspraken maakt, zal de verkoper deze zaken meenemen.
De dag waarop je de sleutel ontvangt, noemen wij de datum van oplevering. Op die dag ga je samen met de verkoper naar de notaris waarbij het eigendom officieel wordt overgedragen. Dit is het moment waarop de koper de woning betaalt en de verkoper de koopsom ontvangt. Na deze officiële handeling zul je als koper de sleutels ontvangen. Er is geen vaste termijn waarbinnen je als koper de sleutels krijgt, dit is afhankelijk van wat je als koper en verkoper met elkaar hebt afgesproken. Deze datum wordt vastgelegd in de koopovereenkomst en is onderdeel van de onderhandeling.
Van der Meer team

We helpen je graag met al je woonwensen.

Verstuurd!

Je bericht is verstuurd en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.