Verkocht
Amsterdam – Overtoom 576H

Overtoom 576H

1054 LN

AMSTERDAM

€ 495.000,-
k.k.
In het hippe en geliefde Oud-West, op loopafstand van het Vondelpark en Rembrandtpark gelegen 3-kamer parterre appartement (67 m² woonoppervlak) met gezellige stadstuin van ca. 40 m²!! De woning heeft een eigen entree en is v.v. prachtige originele details zoals granitovloer, paneeldeuren en hoge plafonds. Overtoom is een levendige straat met tal van winkeltjes, gezellige cafeetjes en verschillende restaurants. Voor de dagelijkse beweging en ontspanning vind je aan de overkant van de woning de David Lloyd Sports & Health Club, daarachter het Vondelpark en op hemelsbreed ca. 500 meter van de woning ligt het Rembrandtpark. Het bruisende stadscentrum, Leidseplein en Amsterdam centraal station (4 km) zijn op fietsafstand bereikbaar. De woning is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer, er lopen diverse bus en tramlijnen in de directe omgeving en ook met de auto heb je een snelle verbinding met de A10. Indeling: eigen entree, portaal met granitovloer en trapkast. Hal met houten vloer, woonkamer aan de voorzijde met moderne boekenkast, vaste kast en statige suitedeuren naar de achterkamer met vaste kasten en openslaande deuren naar de achtertuin. Ongeveer 6 jaar geleden zijn de kozijnen aan de achterzijde vervangen door nieuwe hardhouten kozijnen met dubbel glas. Afgesloten keuken aan de achterzijde met toegang tot de achtertuin. Hoogglans witte keuken met natuurstenen aanrechtblad. Badkamer v.v. ligbad, wastafel en toilet. De slaapkamer is lang en smal en gesitueerd aan de achterzijde van de woning. Het gebouw is gesplitst in appartementsrechten op 19 september 2011. De maandelijkse servicekosten bedragen ca. € 100,- per maand. De woning is bestemd voor privé doeleinden, het is niet toegestaan om de woning te exploiteren als pension of kamerverhuurbedrijf. De woning is gelegen op grond van de gemeente Amsterdam, welke in voortdurende erfpacht is uitgegeven. De jaarlijkse canon bedraagt ca. € 105,- per jaar tot 16 juni 2036. Deze canon wordt elk jaar geïndexeerd en geldt als aftrekpost voor de inkomstenbelasting. Het is desgewenst op ieder moment mogelijk om over te stappen naar eeuwigdurende erfpacht, meer informatie over de voorwaarden en kosten kun je vinden op www.amsterdam.nl. Heb je interesse in deze woning? Bel ons voor een individuele bezichtiging op afspraak.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Adres Overtoom 576H
Postcode 1054 LN
Plaats AMSTERDAM
Koopprijs € 495.000,-
Bouwjaar 1910
Woonoppervlakte 67 m2
Kamers 3
Slaapkamers 1
Energielabel

Plattegronden

JEL_7858klv
Kees SchaartRegister Makelaar en Register Taxateur

Is dit jouw droomwoning?

Neem contact op voor meer informatie of een bezichtiging.

Met 7 NVM-makelaars en 7 ondersteuners is er altijd iemand voor je beschikbaar, zodat we je persoonlijk verder kunnen helpen.

Veelgestelde vragen

Ook bij het kopen van een woonhuis of appartement is er een zekere consumentenbescherming. Dit betekent dat je als koper ook na het sluiten van de koopovereenkomst nog zonder opgave van redenen van de koop kan afzien. Dit is de wettelijke bedenktijd en geldt voor een periode van 3 werkdagen. Deze periode gaat in op het moment dat je als koper een kopie van de volledig getekende koopovereenkomst hebt ontvangen. De periode kan niet eindigen in het weekend en er mag maximaal 1 weekenddag meegeteld worden. Stel je ontvangt op donderdag een kopie van de volledig getekende koopovereenkomst. Dan eindigt je bedenktijd op maandag om 23.59 uur. Vrijdag is dag 1, weekend is dag 2 en maandag is dag 3. Er is niet bepaald hoe je de bedenktijd moet inroepen. Een simpel belletje zou dus al voldoende zijn. Wij adviseren je om in het geval je de bedenktijd wilt inroepen dit altijd schriftelijk te doen. Zo kan er nooit betwist worden of je het hebt ingeroepen en of je op tijd was.
Bij de onderhandeling kun je ontbindende voorwaarden meenemen. Een bekende ontbindende voorwaarde is de ontbindende voorwaarde voor het rondkrijgen van je hypotheek, al dan niet met Nationale Hypotheek Garantie. De overeengekomen ontbindende voorwaarde(n) worden vastgelegd in de koopovereenkomst. Wanneer je een ontbindende voorwaarde voor het verkrijgen van je hypotheek bent overeengekomen dan is daaraan ook een bedrag gekoppeld. Stel je hebt een hypotheek van € 300.000,- nodig om de woning te kunnen betalen, dan staat in de koopovereenkomst dat je de koop kunt ontbinden als er geen geldverstrekker is die je € 300.000,- wil financieren. Dit zal je echter wel goed gedocumenteerd moeten doen. Je moet kunnen aantonen dat je al het redelijk mogelijke hebt gedaan om de benodigde financiering te verkrijgen en je moet een afwijzing van de hypotheekaanvraag kunnen overleggen. Een ontbindende voorwaarde is altijd voor een bepaalde termijn. Houd deze termijn goed in de gaten, is de datum verstreken dan kun je geen beroep meer doen op de betreffende ontbindende voorwaarde. Op dat moment is de koop definitief. Andere bekende ontbindende voorwaarden zijn een bouwkundige keuring, het verkrijgen van een toestemming of vergunning voor een verbouwing of bijvoorbeeld een asbestonderzoek.
Simpel gezegd zijn roerende zaken die zaken die niet aard en nagelvast zitten. Over sommige zaken bestaat hierover geen twijfel, bijvoorbeeld een keuken. Maar let op, want losse keukenapparatuur is dan weer wel een roerende zaak. Bij aankoop van een huis of appartement maak je afspraken over deze roerende zaken, zodat achteraf geen discussie kan ontstaan over wat er wel en niet bij de woning zou achterblijven. Wij gebruiken hiervoor een zogeheten ‘Lijst van Zaken’. Die laten wij voorafgaand aan de verkoop door de verkoper invullen en voegen we bij de verkoopdocumentatie. Zo weet je als koper voordat je overeenstemming hebt met de verkoper welke zaken er wel en niet achterblijven.  Soms staan er op deze lijst roerende zaken ‘ter overname’. Wanneer je die als koper niet overneemt of hierover expliciet afspraken maakt, zal de verkoper deze zaken meenemen.
De dag waarop je de sleutel ontvangt, noemen wij de datum van oplevering. Op die dag ga je samen met de verkoper naar de notaris waarbij het eigendom officieel wordt overgedragen. Dit is het moment waarop de koper de woning betaalt en de verkoper de koopsom ontvangt. Na deze officiële handeling zul je als koper de sleutels ontvangen. Er is geen vaste termijn waarbinnen je als koper de sleutels krijgt, dit is afhankelijk van wat je als koper en verkoper met elkaar hebt afgesproken. Deze datum wordt vastgelegd in de koopovereenkomst en is onderdeel van de onderhandeling.

We helpen je graag met al je woonwensen.

Verstuurd!

Je bericht is verstuurd en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.