Woning isoleren

Isoleren?

Geld uitgeven doen we niet graag, maar bekijk de investering in isolatie van meerdere kanten: je bespaart er geld mee, het maakt je huis meer comfortabel, het verhoogt de waarde van je huis en je bent goed met het milieu bezig.

Foto: milieucentraal.nl

Nederland
Ongeveer 28% van het totale Nederlandse jaarlijkse energiegebruik is afkomstig van de sector “gebouwde omgeving”. Dit is het energiegebruik in woningen en gebouwen. Daarnaast is ca. 21% van het energieverbruik nodig voor onze mobiliteit. Het klimaat in Nederland verandert; te veel broeikasgassen. In Nederland hebben we daarom afspraken gemaakt om verdere klimaatveranderingen te beperken. Eén van de oplossingen is om beter te gaan isoleren en natuurlijk ook op andere manieren slimmer met onze energie om te gaan

Gevaren
In een voorgaande column heb ik de gevaren van verkeerd isoleren al laten zien. De conclusie was toen: denk goed na over wat je gaat isoleren en laat je, als je er zelf onvoldoende kennis van hebt, bijstaan door een deskundige.

Wie moet wat gaan doen?
Wel of niet gaan isoleren is voor iedereen anders. Heb je net een nieuwbouwhuis gekocht dan zit je goed. Zit je nog door enkel glas naar buiten te kijken, dan wordt het natuurlijk de hoogste tijd voor actie.

Vraag vandaag nog je energielabel aan!
Vraag voor 31-12-2020 je energielabel aan. Het kan nu nog voor 1 euro en het kost je een kwartier. Het label is 10 jaar geldig. Het gaat je vanaf 1-1-2021 enkele honderden euro’s kosten, dus doe het nu nog. Ga naar www.energielabelvoorwoningen.nl en log in met je DigiD.

DELEN