Tips om je huis sneller te verkopen

In deze blog vertelt een aantal Van der Meer makelaars over hun werk. Vandaag is dat Kees Schaart: Tips om je huis sneller te verkopen.

Je wilt je huis sneller verkopen. Waar moet je dan allemaal aan denken? En wat is het belangrijkste daarbij? We geven je vijf tips hoe je dit het beste kunt aanpakken.

verkocht-bord-van-der-meer-makelaars

Tegenwoordig zijn interieurs een trend. Er zijn veel woonprogramma’s op tv. Ook zijn er uiteenlopende interieurmagazines te koop. Desondanks valt het me op, dat veel mensen nog steeds niet weten wat ze zélf kunnen doen om hun woning sneller te verkopen. Terwijl het eigenlijk zo eenvoudig is. Hier volgen vijf tips die je kunnen helpen om het beste uit de verkoop van je woning te halen.

Tip 1 Schakel altijd een makelaar in

Schakel altijd een makelaar in! Makelaars hebben een netwerk, zij brengen jouw woning onder de aandacht bij veel mensen. Bovendien heeft een makelaar niet de emotie die je als verkoper vaak wel bij je woning hebt. Hij kan ervoor zorgen dat je woning sneller én voor een betere prijs verkocht wordt.

Tip 2 Zorg voor een presentatie die past bij de verwachting
Zorg voor een juiste presentatie die aansluit bij de verwachting. De presentatie en foto’s moeten de realiteit weergeven. Een koper knapt echt af als de woonkamer in werkelijkheid veel kleiner is dan deze op de foto leek. Zorg ook dat de woning er net zo uitziet als op de foto’s. Kopers komen met een bepaald verwachtingspatroon. Alles kan heel snel tegenvallen. Verras ze, op een positieve manier.

Tip 3 Laat aspirant-koper een goed gevoel bij jouw woning krijgen
Zorg dat de aspirant-koper een goed gevoel krijgt bij jouw woning. Informeer de makelaar van tevoren waarom je zelf voor deze woning hebt gekozen. Wat je er bijzonder aan vindt en wat de leukste plek in je huis en/of tuin is. En vooral waarom je hier met plezier hebt gewoond. Tijdens de bezichtiging kan de makelaar dit aan de mogelijke koper vertellen.

Tip 4 Luister naar feedback en adviezen
Luister ook naar feedback en adviezen. De makelaars van Van der Meer vragen kijkers altijd om feedback. Vooral wanneer ze niet tot aankoop overgaan. Dit geeft waardevolle informatie, waar een verkoper soms iets mee kan doen. Vallen de kopers bijvoorbeeld steeds over die donkere hal, of die kleine slaapkamer? Of over de slechte afwerking hier en daar? Kijk dan eens of je dit kunt veranderen. Misschien kun je ruimtes op een andere manier inrichten? Andere kleuren geven? Of anders verlichten? Misschien kun je iets aan de afwerking doen? Luister naar wat de makelaar naar je terugkoppelt en naar de adviezen die hij geeft. En probeer daarmee iets te doen vóór de volgende bezichtiging.

Tip 5 Kijk als een buitenstaander naar je huis
Als een buitenstaander naar je huis kijken. Dat zou iedereen die zijn huis wil verkopen eens moeten doen. We kennen allemaal de lijstjes met tips. ‘Zorg dat de tuin er netjes bij ligt’, ‘ruim je huis op’, ‘herstel dingen die stuk zijn’, enzovoort. Dat ligt allemaal voor de hand. Maar kijk ook eens als een buitenstaander naar je huis. Of laat iemand anders dit doen. Het werkt écht. En zie die feedback niet als kritiek. Maar gebruik die als waardevolle informatie, waardoor je woning meer geld kan opleveren. En sneller verkocht kan worden. Want dat is toch het uiteindelijke doel. Veel succes met de verkoop!

DELEN