Aankopen woning

Hoe vaak koopt een mens een huis in z’n leven? Twee keer? Vier keer? Meer dan vijf? De makelaars van ons kantoor hebben samen al honderden malen de aankoop van een huis begeleid.

Als u een van onze makelaars meeneemt om een huis te bezichtigen, dan weet u zeker dat u beschikt over een vracht aan kennis en ervaring.

Bezichtigen
Voordat we een huis gaan bekijken, hebben we al heel wat voorwerk gedaan. We hebben uw wensen en eisen geïnventariseerd en besproken. En bij ieder huis dat we met u gaan bezichtigen, doen we een vooronderzoek. Hoe is de buurt, wat is de waarde van de andere huizen, heeft de gemeente plannen met de wijk, zijn er problemen bekend? Ook het huis zelf wordt grondig door ons bekeken. Ligging, afwerking, achterstallig onderhoud of eventuele (bouwkundige) gebreken, we nemen het allemaal mee zodat we samen met u een afgewogen oordeel kunnen vormen.

Net even eerder dan Funda
Van der Meer Makelaars is aangesloten bij de NVM. Een van de vele voordelen daarvan is dat huizen die via Funda worden aangeboden, al een dag eerder aangeboden worden aan de NVM-makelaars. Dat kan net even schelen. Als wij denken dat dat ene huis net iets voor u is, mailen we u meteen of we bellen even. Kunnen we net even sneller reageren dan de rest van het koperspubliek.

Het bieden en onderhandelen nemen wij u uit handen
Als een huis u bevalt en u wilt een bod uitbrengen, dan verzorgen wij het proces van bieden en onderhandelen. Dat begint bij het beoordelen van de vraagprijs. Hoe reëel is deze vraagprijs? Dankzij onze uitgebreide kennis van de Duin- en Bollenstreek, de wijken en de straten weten we precies wat een huis waard is. Wij kennen de markt en daarmee verschaffen we u een goede uitgangspositie bij het onderhandelen. Van tevoren spreken we een strategie af en we bespreken ook wanneer u het huis zou willen aanvaarden: moet het snel of is er tijd? Zijn er andere voorwaarden die u wilt stellen? Wat zijn de condities van de verkoper en hoe gebruikelijk zijn deze eisen? Als iets minder gangbaar is, wijzen we u daar meteen op. We schuwen niet om af en toe even op de rem te trappen. Natuurlijk gaat het bij het kopen van een huis om emotie en een goed gevoel. Maar niet tegen elke prijs. Want wij willen het hele proces zo laten verlopen dat u er later met plezier op terugkijkt.

Koopovereenkomst: allesbehalve voorlopig
We zijn eruit! Koper en verkoper zijn het eens. We gaan over naar de koopovereenkomst. U hebt het vast al vaker gehoord: een koopovereenkomst is allesbehalve voorlopig. Wie z’n handtekening zet, belooft het huis daadwerkelijk te kopen. Weliswaar is er een bedenktijd van drie dagen, waarin u zonder meer van de koop kunt afzien. Maar daarna zit u er echt aan vast en kunt u doorgaans de overeenkomst alleen nog ontbinden als u tien procent (!) van de koopsom betaalt. Daarmee willen we maar aangeven dat het opstellen van de koopovereenkomst bijzonder zorgvuldig moet gebeuren. Staat alles erin wat eerder (mondeling) overeengekomen was? Zijn er misschien ook zaken niet benoemd die toch beter expliciet opgenomen kunnen worden? Koopovereenkomsten zijn tegenwoordig gratis van internet te downloaden. Maar downloaden is iets heel anders dan een overeenkomst op de juiste wijze opstellen en rond krijgen. Van der Meer Makelaars heeft daarvoor de ervaring en de kennis in huis.

Overdracht vereist zorgvuldigheid
Is de overdracht een formaliteit? Dat zien wij anders. De overdracht is het sluitstuk van het hele aankoopproces. Ook nu is zorgvuldigheid geboden. Van tevoren kijken we of het huis volgens de overeengekomen voorwaarden is achtergelaten. Is alles wat zou achterblijven inderdaad aanwezig? Is er in de tussentijd geen schade ontstaan? Bij de overdracht op het notariskantoor gaan we doorgaans met u mee. En dan is het tijd voor felicitaties: u bent de eigenaar van uw nieuwe woning.

Kortom…
Van der Meer Makelaars zorgt ervoor dat het hele aankoopproces goed gestructureerd verloopt. We nemen u het regelwerk uit handen en dat bespaart u veel tijd.

Een huis kopen is per definitie “emotie”, wij leveren de ratio. Dankzij onze kennis van de lokale markt en onze ervaring in het onderhandelen, kunt ú de goede beslissing nemen.

DELEN